Алтернативите

Подготвили сме ви малък клип, който ви предлага алтернатива на сладките храни. Илюстрациите са направени от екипа, а съветите от популярни образователни елементи. Всичко това е общоизвестно, но ние сме ви го подготвили по атрактивен и забавен начин. Учениците могат сами да изберат тема и с помощта на приложен софтуер да подготвят малък клип или игра. За тази цел, вие могат да свалят всички илюстрации от клипа и да направят своето приложение.

Предоставяме ги свободно и можете да ги изтеглите от тук. От тук можете да изтеглите цялата презентация. Правилното хранене е това, в което човек е убеден, че трябва да спазва. Насила, с правила и забрани, нищо не се получава. В крайна сметка това е личен избор, но не е зле да покажем и алтернативите, които има. Надяваме се нашите идеи да са ви били полезни и интересни.


Плодовете

Плодовете са незаменим източник на всички полезни хранителни вещества. Ocвeн тoвa чpeз плoдoвeтe мoжe дa ce пpeдпaзитe oт здpaвocлoвни ycлoжнeния ĸaтo тoплинeн yдap, виcoĸo ĸpъвнo нaлягaнe, paĸ, cъpдeчни зaбoлявaния и диaбeт. Богати на диетични фибри, плодовете също помагат да се подобрият функционирането на храносмилателния тракт. Πлoдoвeтe eфeĸтивнo ce бopят c ĸoжни зaбoлявaния и нacъpчaвaт здpaвocлoвния pacтeж нa ĸocaтa Bинaги ce пpeпopъчвa дa ядeтe cypoви, cвeжи и yзpeли плoдoвe, зaщoтo тoгaвa изпитвaтe иcтинcĸитe пoлзи зa здpaвeтo, вмecтo дa ги ĸoнcyмиpaтe cлeд oбpaбoтĸa или гoтвeнe. Te дaвaт дocтaтъчнo eнepгия и пoчти вcяĸa xpaнитeлнa cъcтaвĸa, нeoбxoдимa нa тялoтo ви, зa дa ce нaмaли нaддaвaнeтo нa тeглo, бeз дa ce дoбaвят нeнyжни мaзнини. Не бравяйте, че консумирането на плодове е хубаво да става според сезона, в който е редно да се развиват.


Ядките

Суровите ядки са отлична храна . Това е така, защото са пълни с полезни вещества . Те са богати на протеини, с високо съдържание на благоприятни за сърцето мазнини (с изключение на кестените), ниско съдържание на наситени мазнини и добър източник на диетични фибри . Също така съдържат широк спектър от други основни хранителни вещества , включително витамини от група В, витамин E, желязо, цинк, калий и магнезий, както и растителни стероли и антиоксиданти. Ядките са най-различни видове и всеки един от тях има свое собствено хранително предимство. Бразилските орехи , например, осигуряват големи количества селен. В действителност, само един бразилски орех може да ви осигури количеството селен, от което се нуждае организмът ви за цял ден. Бадемите пък са ценен източник на калций. Шам фъстъкът предоставя растителни стероли (помагащи за предотвратяване на усвояването на холестерола), а орехите са богат източник на омега-3 мастни киселини.