• 1039 година

  Фабрика "Малчика", София

  Производство на шоколадови и захарни изделия. Първото име е Щастие, по-късно се преименува на Малчика, а от 1990 г. до 1994 г. фабриката се нарича ШЗИ - София. От лятото на 1994 г. вече е Нестле София. Преди NESTLÉ да започне да разтапя сърцата, нека кажем няколко думи за пътя на млечния шоколад. Той се появява за първи път преди повече от 100 години. През 1875 г. Даниел Питър - съсед и приятел на Анри Нестле, основателят на компанията NESTLÉ - създава първия млечен шоколад със сухото мляко на Нестле.

  Повече

 • 1991 година

  Фабрика "Колефф", Габрово

  Оборудван е с шест автоматизирани линии за производство на шоколад на блок и шоколадови бонбони. Екип от технолози, инженери, техници и квалифициран персонал е зает с производството на висококачествени шоколадови изделия. Месечният производствен капацитет на завода е 1.5 млн. кутии шоколадови бонбони и 3 млн. шоколада. Заводът е специализиран в производството на белгийски тип, формови шоколадови бонбони и луксозни бонбониери с различен грамаж, от млечен или натурален шоколад и различни пълнежи.

  Повече

 • 1994 година

  Фабрика "Милмекс", София

  Фабриката произвежда над 60 вида шоколадови изделия – десертни блокове, бонбони и полуфабрикати, като използва най-качествени суровини и материали. „Милмекс“ ООД налага на пазара асортименти с гарантирано съдържание на натурални какаови продукти. Фабриката има персонално отношение към всеки един клиент, като предлага изработка на индивидуални поръчки за шоколади, бонбониери и други изделия за специални поводи.

  Повече

 • 1998 година

  Фабрика "Любимка", Пловдив

  Производствената гама шоколадови продукти включва бяла и кафява меденка, меденка с мармалад, шоколадови бонбони и трюфели, шоколадчета и и други шоколадови десерти. Всички продукти се отличават с високо качество и неповторим вкус. Специализирана е в производството на широка гама от захарни и шоколадови изделия. Асортиментът се предлага в малки, средни и големи опаковки - кутии с бонбони, бонбониери, пакетирани шоколадови десерти, отделно опаковани насипни бонбони и трюфели.

  Повече

 • 2001 година

  Фабрика "Интерион", Костинброд

  Интерион АД е основано през 2001г. с участието на INTERIA, Гърция, дъщерно дружество със 100% участие на ION – водещ производител на шоколад и други сладкарски изделия в Гърция.Интерион АД разширява своите продажби и дистрибуторска мрежа. Нукрема е любима на малки и големи. Интерион АД разширява своите продажби и дистрибуторска мрежа, като покрива целия български пазар със своите офиси в Костинброд, Пловдив и Варна.

  Повече

 • 2011 година

  Фабрика "Гайо", Пловдив

  Здравословни, вкусни шоколади и шоколадови изделия. Връзка с директни производители на какао. Фирмата се включва в много социални, екологични и благотворителни инициативи. Всяко едно блокче ГАЙО е изработено директно от какаови зърна. Тази технология гарантира вкусен и натурален продукт без емулгатори, консерванти и заместители.

  Повече

 • 2014 година

  Монделийз България, Своге

  Монделийз България е компания, разположена на мястото, където са положени основите на шоколадовата история на България. Най-голямата компания за шоколадови изделия, разположена в град Своге и повече информация можете да получите от нашия блог. Сайтът на компанията е представен от "Своге", който е символ на шоколадовия вкус в България. Милка е лилавата мекота, без която нашите празници са немислими! Прочетете за тях повече в нашия блог.

  Повече

 • 2015 година

  Фабрика "Каса Какао", Пловдив

  "Историята ни започва, когато със съпругата ми решихме да приготвим домашен шоколад от какаови зърна за нашия син. Той е със силна хранителна алергия, затова шоколадът трябваше да бъде без мляко и животински продукти, без лецитин, без глутен, без подобрители, консерванти и стабилизатори. първата българска компания предлагаща 100% натурален шоколад за пиене, произведен само от какаови зърна и нерафинирана тръстикова захар. Всички продукти, които произвеждаме се приготвят с какаови зърна, които сами внасяме директно от фермите в Еквадор."

  Повече

Шоколадови фабрики в България

Представяме ви най-известните шоколадови компании в България и тяхното местоположение на картата на България. Монделийз България в момента е безспорен фаворит. Милка, Своге и други шоколади, произвеждани от компанията са любими за много български деца и възрастни.

Шоколадовите изделия отчитат огромни приходи от продажби - над 28 хил. тона продадени шоколадови изделия през настоящата година. Тук се включват шоколади на блокове и пръчки, с прибавени вкусове и пълнежи (зърнени храни, плодове или ядки), включително бял шоколад, фигурки от шоколад (яйца, празнични артикули и пр.), шоколадови бонбони, какаови пасти (течен шоколад) и др.