Историята

Какаовото дърво започва да се отглежда през 19 век. До ден днешен има страни, които използват робски и детски труд за производството на какао и захар. В същото време, народите там могат да се гордеят с поставяне на началото на много ценни за човечеството продукти. Млякото, кафето и други продукти са с много интересна история. Изгледайте клипа, а повече информация можете да получите от нашия блог.

Запознайте се с интересната история на кафето, за канелата, чиито уникални свойства са се използвали като консерванти и ароматизатори. Млякото и яйцата са намирали широко приложение в Египет. В блога ще качваме непекъснато интересни статии, с които ви препоръчваме да се запознаете.


Какаото

Отглеждането на какаовото дърво е сложен и неблагодарен труд. В него участват мъже, жени дори и деца. Африка е основният производител на какаовата суровина.


Пазарът

В книгата си шоколадови нации, Орла Райън разказва за живота в какаовите плантации и динамичния африкански пазар на какао. Проблемът с мигрантите е описан подробно.


Трудът

Това е човешката история на една индустрия, в която няма място за нищо друго, освен за пари. Шепа хранителни конгломерати контролират живота на милиони гладуващи хора.