Много често благотворителността е дарителска сметка, добре опакован подарък. Проектът "Денят на шоколада" цели тези дейности да са нещо повече - грижа за другия, ангажираност и взаимопомощ. Агресията в училище се крие в неразбирането и неуважението на личността на другите. Помагайки на останалите, най-често помагаме на самите себе си. Щастието не е да притежаваш, а да си полезен. Получените благодарствени писма свидетелстват за добре свършена работа.
Целта не е само дарителство на сладки продукти на хора в нужда за празниците, решаване на задачи със забавен характер, но и изграждане на логическо мислене, желание за промяна и здравословен начин на живот. Правилното хранене е решаващ фактор за психичното здраве. Кулинарният пътешественик е не е само преминаване през сладки изпитания, но и постигане на нови знания и умения, математика, която учи на разсъждения и толерантност към другите, както и опазване на старите традиции.


Сладък дом

Екипът посети Комплекса за социални услуги за деца и семейства. Моделирахме геометрични фигури с желирани бонбони и така научихме децата на нови неща от чудния свят на математиката.Шоколадът носи щастие, а когато хората са щастливи, се превръщат в творци, приятели, живеят в хармония със себе си и другите. Подарихме красиви макети на домове, изработени от ученици от ППМГ "Нанчо Попович".
Десислав демонстрира наблюдателност и остър ум, а малката Виктория показа напредък в математическите си познания. Представихме скечове за рециклирането и шоколада.


Дари топлина

Около нас има много хора, на които животът е изключително труден. Малкото средства, които получават, често биват похарчени за алкохол и цигари или изобщо не разполагат със средства. Има центрове, в които могат да намерят храна и покрив, но рядко могат да получат вкусен шоколад или ароматен сладкиш. Купувайки храна, ние им предлагаме и десерт!
Очите на хората, на които подаряваме нашите продукти говорят много. Те ни казват, че сме на прав път. Те истински се радваха на подаръците и споделяха, че отдавна не са опитвали шоколад. В сивотата на тяхното ежедневие се прокрадва цветен лъч!


Сладка радост

С помощта на бонбони и клечки за зъби направихме различни форми и тела. Конструирахме, изследвахме, открихме връзките между елементите на пирамиди и призми. Преди да започнем работа, почистихме работното място и ръцете си с дезифенктант.
Посетихме Комплекса за социални услуги за деца и семейства. Подарихме желирани бонбони, шоколади и заедно с децата изработихме играчки за Коледа от бонбони! Радостта им беше голяма! Научиха се да правят сладки пирамиди, да изработват ароматни човечета. Докато се забавляваха, научиха, че математиката може да е забавна! Всички останаха доволни! Светли и сладки празници!